contact@suzannebekkers.nl

Gezond genieten tijdens de zomer

De vakantieperiode is weer begonnen en de eerste reisjes én lekkere ijsjes zijn weer een feit, feest! Vrij zijn en op vakantie gaan…

De vakantieperiode is weer begonnen en de eerste reisjes én lekkere ijsjes zijn weer een feit, feest! Vrij zijn en op vakantie gaan is vaak vooral heel erg leuk- maar kan soms ook wat stress opleveren. De dagelijkse gezonde structuur (zoals fietsen naar je werk, een lunchwandeling, het vaste sportuurtje of standaard een gezonde maaltijd op tafel thuis) kan nog weleens in het geding komen. Daarnaast lonken de snelle hap, spontane barbecues en borrels ook.. Hoe blijf je gezond leven en kun je tegelijkertijd extra genieten?

Structuur en regelmaat aanbrengen in je dag en voeding:

De eerste paar vrije dagen zijn misschien heerlijk, maar je merkt wellicht gauw dat je vaker en onregelmatiger eet dan voorheen, oeps.. Het kan helpen om structuur aan te brengen in de dag, zodat je toch op regelmatige momenten eet en voorkomt dat je uit verveling of trek gaat snaaien. Schrijf voor jezelf op welke eetmomenten jij op de dag wilt aanhouden en bedenk ook alvast wát je wilt eten, dan kan je hier boodschappen voor doen. Door hier vooraf al een keer over na te denken is de kans groter dat je er op de dag zelf ook bewust van blijft.

En als je een dagje weg gaat..?

Als je een dagje uit bent, is deze structuur misschien wat moeilijker aan te houden, maar ook dan kan je goede keuzes maken. Zorg ervoor dat je start met een gezond ontbijtje en dat je gezonde tussendoortjes (en eventueel een lunch) in je tas hebt! Zo heb je altijd iets bij de hand wanneer je trek krijgt en kan je in ieder geval altijd een gezonde keuze maken. Neem ook altijd een flesje water mee, zodat je goed gehydrateerd blijft gedurende de dag.

Wil je een lunch meenemen? Brood belegd met kaas, komkommer en tomaatjes wordt al gauw wat klef. Maak voor de verandering eens een goed gevulde volkoren of groentewrap (merk: no fairytales) met bijvoorbeeld cottage cheese, zalm, komkommer, dille en sla / hummus, tomaatjes en sla en rol deze strak op in een folie. Deze blijft lekker op ieder moment van de dag!

Snackgroenten en hummus kun je meenemen in een zakje of trommeltje voor tussendoor, evenals lekker vers fruit. Heb je nu tijd en zin om iets te bakken? Maak dan een bananenbrood (Recept: Bananenbrood met kokos – Suzanne Bekkers), ook altijd lekker om mee te nemen en zelfs handig om in te vriezen zodat je hier later ook nog plezier van hebt.

Lunch je op een lekker terrasje of eet je buiten de deur? Lees dan deze tips nog eens goed door, zodat je ook daar gezonde keuzes kan maken: Gezond eten buiten de deur – Suzanne Bekkers

Blijf actief!

Heb je altijd al eens willen suppen, surfen of mountainbiken? De vakantie is hét moment om een leuke sportieve activiteit te ondernemen. En het hoeft niet altijd ver weg te zijn of veel te kosten. Misschien ben je ook al lang niet meer in het bos geweest of kan je een lekkere wandeling maken langs het water. Zorg er in ieder geval voor dat je lekker in beweging blijft, zeker nu de vaste sportmomenten misschien uit je agenda zijn. Ga je uit lunchen of eten? Neem dan lekker de fiets of maak een grote wandeling naar het terras toe. Spreek je een dagje met vrienden/vriendinnen af? Zet ook een leuke activiteit op het programma: dit kan een sport zijn, maar ook een leuke stadswandeling.
Misschien zit voor jou op vakantie gaan er dit jaar helaas niet in, maar haal het vakantie gevoel dan naar je toe met een potje jeu de boules, badminton of volleybal! Maak bewegen leuk, misschien ontdek je wel een nieuwe sport die je de rest van het jaar ook wil blijven doen!

Balance is the key

Dit hoor je ons waarschijnlijk vaker zeggen in de praktijk, maar dat is niet voor niets! Wanneer je basis voeding (zo’n 80%) gevarieerd en gezond is, is er echt wel ruimte voor iets lekkers in die overige 20%! Met deze regel kan je zelf inplannen wanneer jij tóch van dat lekkere ijsje of die verse pizza wilt genieten. Inplannen is dan wel een goed idee, zodat deze genietmomenten er niet dagelijks insluipen, maar alleen wanneer jij er écht behoefte aan hebt. Kijk bijvoorbeeld aan het begin van de week even hoe jouw weekplanning eruit gaat zien en maak dan alvast keuzes. Vooral belangrijk dat jij kiest voor de momenten waar jíj echt van geniet. Dit kan voor iedereen anders zijn. Misschien is dat voor jou een lekker wijntje op het terras, een ijsje of die gezellige barbecue. Benieuwd hoe je tijdens de BBQ ook lekker maar gezond kan eten? Lees dan deze tips nog eens: Gezonde barbecue – Suzanne Bekkers

Gezond genieten tijdens de zomer

| 14 juli 2021

Gezonde barbecue

| 14 juli 2021

Gezond eten buiten de deur

| 14 juli 2021

Tags