Rijst met zalm en groenten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 zalmfilets (ontdooid)
- 300 gram zilvervliesrijst (ongekookt afgewogen)
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 250 gram verse champignons
- 1 zak rucola
- Evt. 2 el zoete soja woksaus
Bereidingswijze:
- Leg de ontdooide zalmfilets in een voorverwarmde oven.
- Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd ondertussen de aubergine, courgette en champignons in stukjes.
- Verhit één eetlepel olie in een roerbakpan en wok hierin de groenten circa 5 minuten. Voeg hier eventueel 2 eetlepels van de woksaus aan toe.
- Giet de rijst af wanneer deze gaar is en haal de zalmfilets na circa 15 minuten uit de oven.
- Verdeel de rijst, groenten, rucola en de zalmfilets over de borden.
Smakelijk eten
Voor herhaling vatbaar, heerlijk