contact@suzannebekkers.nl

Rijstschotel met gehakt

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 paprika’s
  • 1 rode peper
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 350 gram zilvervliesrijst
  • 3 (bos)uitjes
  • 2 theelepels kurkuma poeder
  • 1 tot 1,5 theelepel gehaktkruiden en/of peper
  • 1 blikje gepelde tomaten (400 gram)
  • Halve theelepel uienpoeder
  • Halve theelepel knoflookpoeder

Bereidingswijze:

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Snijd ondertussen de paprika’s, de bosuitjes, de rode peper in kleine stukjes.
  • Breng het gehakt op smaak met gehaktkruiden en/of peper.
  • Giet een scheutje olijfolie in een grote wok en voeg het gehakt met de rode peper toe aan de pan en strooi het uienpoeder en het knoflookpoeder over het gehakt. Bak dit ongeveer 3 minuten totdat het gehakt gaar is. Voeg nu de paprika en de bosui toe.
  • Bak dit ongeveer 5 minuten totdat de paprika wat zachter is. Voeg nu de rijst toe en roer het geheel goed door zodat alle ingrediënten goed verdeeld zijn.
  • Schep nu de gepelde tomaten in de pan en pak eventueel je spatel erbij om de gepelde tomaten wat in stukjes te ‘hakken’.
  • Als laatste voeg je het kurkumapoeder toe en schep je nogmaals alles goed door. Laat het gerecht nog eventjes opwarmen en dan is het klaar om opgediend te worden!