contact@suzannebekkers.nl

Deze gevulde courgettes zijn echt een aanrader! Ik maakte ze vorige week toen ik zin had in een lichte, maar ook vullende maaltijd. In plaats van gerookte zalm kan je natuurlijk ook kipfilet, rosbief, carpaccio of ander vleeswaar gebruiken. Wil je liever vegetarisch eten, dan laat je dit gewoon weg! Je kan er alle kanten mee op en je hoeft echt geen keukenprins of -prinses te zijn om het te maken. Alleen eventjes wachten als het in de oven staat, maar dat is het wel waard 🙂

Gevulde courgette met gerookte zalm

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 100 gram (volkoren) couscous
  • 2 courgettes
  • 1 kleine ui
  • 1 rode paprika
  • 1 flinke theelepel Ras el Hanout kruiden
  • 4 flinke eetlepels Hüttenkäse / Cottage cheese
  • 200 gram gerookte zalm

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
– Snijd ondertussen de courgettes in de lengte doormidden, en hol ze uit zodat je bootjes krijgt.
– Snijd het vruchtvlees fijn, snipper de ui en snijd de paprika fijn.
– Meng met het vruchtvlees van de courgette, de ui, de paprika en de Ras el Hanout kruiden
– Vul de bootjes met het mengsel en schep hier de Hüttenkäse overheen.
– Zet de bootjes voor ca. 20 minuten in de oven totdat de Hüttenkäse goudbruin is.
– Snijd ondertussen de zalm in reepjes en verdeel deze over de courgettes nadat je ze uit de oven hebt gehaald.

Klaar zijn je gevulde courgettes!