Laatst vond ik in de koeling bij de Albert Heijn deze bakjes met bloemkoolrijst (er is ook een variant met broccoli). Het zijn bakjes met 400 gram bloemkool die zo is fijngesneden dat het de structuur heeft van rijst. Je kan deze bloemkoolrijst dus gebruiken als vervanger voor gewone rijst in een gerecht. Wanneer je dat doet creëer je een maaltijd met minder energie, maar behoud je wel veel volume. En dat is fijn! Want daardoor vult het wel heel goed en is het ideaal voor een balansdagje of om in te passen in een koolhydraatarm dieet. Je krijgt met één portie van deze maaltijd maar liefst 500 (!!) gram groente binnen, binnen 15 minuten staat het op tafel en het smaakt ook nog eens heel erg lekker (niet geheel onbelangrijk). Zeker de moeite waard om eens te proberen! Mocht je nou geen zin hebben in bloemkoolrijst, geen Albert Heijn in de buurt hebben of een maaltijd willen met juist wat meer energie, dan kan je dit recept ook gewoon met zilvervliesrijst maken. Dan is het nog steeds een supergezonde en lekkere maaltijd 🙂
Snelle bloemkoolrijst met kip
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 kipfilets
- 2 theelepels Ras el Hanout kruiden (of andere kruiden naar keuze!)
- 1 scheutje olijfolie
- 1 bakje bloemkoolrijst
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 200 gram tuinerwten
Bereidingswijze:
- Snijd de kipfilets in blokjes en marineer ze met 1 theelepel van de kruiden.
- Verhit de olie in een wokpan en bak hierin de kipfiletblokjes circa 8 minuten.
- Voeg de bloemkoolrijst, courgette, rode paprika, tuinerwten en de overige kruiden toe.
- Bak het geheel nog circa 5 minuten en jouw maaltijd is klaar!