contact@suzannebekkers.nl

Pasta-ovenschotel met gehaktballetjes

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gr (volkoren) pasta
  • 500 gr broccoli
  • 150 gr (extra) mager rundergehakt
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 1 tl gehaktkruiden
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 paprika
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 1 el basilicum
  • 50 gr geraspte kaas

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Zet een pan water en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Zet nog een pan water op en kook de broccoli in 3 à 4 minuten beetgaar.
  • Doe het gehakt met het ei en de kruidenmix in een kom. Meng goed door elkaar en voeg daarna de paneermeel toe totdat je een stevige massa hebt. Draai circa 10 gehaktballetjes van het gehakt.
  • Snijd de ui, paprika en knoflook in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
  • Voeg vervolgens de ui, knoflook en paprika toe en bak dit 3-4 minuten mee.
  • Vervolgens voeg je de tomatenblokjes en de basilicum toe.
  • Laat de saus nog circa 10 minuten pruttelen. Zet het vuur uit en meng de pasta en broccoli door de saus.
  • Schep alles in een ovenschaal en strooi wat geraspte kaas over het geheel.
  • Zet de pasta-ovenschotel met broccoli en gehaktballetjes circa 15 minuten in de oven.