contact@suzannebekkers.nl

Aardappelomelet met courgettesalade

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 el olijfolie
  • 1 zak krieltjes (klein (450g))
  • Peper, Italiaanse kruiden en knoflookpoeder
  • 6 eieren (losgeklopt)
  • 2 courgettes (in dunne plakjes)
  • 100 gram witte kaas
  • 50 gram zwarte olijven (in stukjes)
  • 1 el verse peterselie

Bereidingswijze:

  • Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag, bak de aardappeltjes in 8 minuten rondom goudbruin. Breng op smaak met peper en Italiaanse kruiden en knoflookpoeder.
  • Meng de helft van de courgette met de eieren. Schenk voorzichtig dit mengsel bij de krieltjes, draai het vuur laag en laat het ei stollen. Als je een deksel op de pan legt, stolt het sneller.
  • Verdeel de overige plakjes courgette over een plat bord en besprenkel ze met de rest van de olijfolie. Verkruimel de kaas erover. Bestrooi met de olijven, de peterselie en peper naar smaak. Serveer met de aardappelomelet.

Je kan met dit recept ontzettend makkelijk variëren. Ga eens voor aubergine en geitenkaas of voor een variant met champignon, tomaatjes en mozzarella. Neem lekker de groenten die jij in de koelkast hebt liggen of die jij juist zo lekker vindt, zodat het gerecht helemaal naar wens is!

Smakelijk!