contact@suzannebekkers.nl

Gezonde Lasagne

Ingrediënten voor ongeveer 3 personen:

  • 300 gram (extra) mager rundergehakt
  • 6 vellen volkoren lasagnebladen
  • 200 gram (1 bakje) cottage cheese
  • 300 gram broccoli (in roosjes)
  • 1 paprika (in stukjes)
  • 1 doosje champignons (in stukjes)
  • 1 grote ui (fijngesneden)
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 blikje (70 gram) tomatenpuree
  • Italiaanse kruiden (of andere kruiden naar keuze)
  • 1 eetlepel olie

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe een heel klein beetje olie in een grote pan en bak hierin de ui glazig.
  • Voeg het gehakt aan de ui toe en schep het af en toe om. Als het gehakt half gaar is, kun je de kruiden en de knoflook toevoegen. Schep dit goed door en voeg vervolgens de broccoli en de paprika toe. Laat dit ongeveer 3 minuten mee bakken.
  • Voeg de champignons toe aan het mengsel, bak weer ongeveer 3 minuten. Als alles bijna gaar is, voeg je de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe. Dit kan gewoon direct uit het blik, zonder af te gieten.
  • Roer alles goed door elkaar en je bent klaar om de lasagne te gaan opbouwen.
  • Begin met ongeveer 1/3 van het groenten-gehaktmengsel op de bodem. Leg hier lasagnebladen op totdat het geheel bedekt is. Verdeel hier 1/4 van het bakje cottage cheese over.
  • Vervolgens weer een laag groenten, lasagnebladen, 1/4 bakje cottage cheese en eindig met een laag groenten, dan worden alle lasagnebladen goed gaar. Over de laatste laag groenten gaat de helft van het bakje cottage cheese.
  • Zet je lasagne voor ongeveer 30 minuten in de oven, controleer af en toe, dit kan namelijk per oven iets verschillen.

Als je heel erg van kaas houdt, kan je er ook voor kiezen om aan het eind nog wat geraspte 30+ kaas over de lasagne te doen.

Eet smakelijk!