contact@suzannebekkers.nl

img_6098Vorige week donderdag werkte ik mijn allereerste avond in mijn praktijkruimte in het gezondheidscentrum! Ik bedacht me die ochtend dat ik dus voortaan op donderdag niet moet vergeten om wat te eten mee te nemen. Niet dat ik denk dat er op de markt in Sint-Oedenrode niks lekkers te halen is, maar toch lijkt het me verstandiger om niet met honger op pad te gaan voor een maaltijd. De kans is iets te groot dat ik daarna het halve assortiment in mijn bezig heb en dan bedoel ik niet de groente- en fruitafdeling… Daarbij kost dat natuurlijk ook nog eens meer geld én meer tijd, dus op geen enkele manier een goed idee.

Ik dook dus maar meteen even mijn koelkast in om te kijken of ik nog ergens wat lekkers van kon maken. Nog geen kwartier later zat mijn avondeten al netjes in een bakje in mijn tas. Dat was dus echt een hele kleine moeite en ik had voor die avond een lekkere, makkelijk en ook gezonde maaltijd. Super handig voor als je bijvoorbeeld een avonddienst hebt of als je tussen wat afspraken door even gauw onderweg moet eten. Maar natuurlijk ook heel handig als je weet dat je laat thuiskomt en geen zin of tijd meer hebt om te koken. Het is namelijk super lekker om gewoon uit de koelkast te pakken en koud op te eten, maar als je een magnetron in de buurt hebt, is het ook lekker om er even een lekker warm gerecht van te maken.

Zoals je op de foto ziet verdient deze maaltijd nou niet bepaald de schoonheidsprijs. Maar goed, dat deed gelukkig niks af aan de smaak! En meteen een kleine ‘sneak preview’ van mijn gezellig praktijkruimte, kom gerust een keer langs om het beter te bekijken 😉 Waarom je dat zou moeten doen? Dat lees je onder andere in deze post.

Kip met rijst en roerbakgroenten

Ingrediënten:

 • 75 gram (ongekookt afgewogen) zilvervliesrijst
 • 1 el olijfolie
 • 125 gram kipfilet
 • 250 gram roerbakgroenten (ik had een zakje van de Winterse roerbakgroenten)
 • 50 gram verse champignons
 • 2 eetlepels Sambal Oelek (voor de liefhebbers)

Bereidingswijze:

 • Breng een pannetje water aan de kook en voeg hier de rijst aan toe*. Als ik haast heb, kook ik meestal wat water in de waterkoker, giet dat in een pannetje en zet het vervolgens op het vuur. Het water kookt dan bijna meteen weer en dan kan de rijst er sneller in!
 • Laat de rijst ongeveer 8 minuten zachtjes koken.
 • Snijd de kipfilet in blokjes en marineer ze eventueel met wat kruiden.
 • Zet een wok pan op het vuur en verhit hierin één eetlepel olijfolie
 • Voeg de kipblokjes toe en wok deze circa 5 minuten.
 • Voeg na 5 minuten de roerbakgroenten toe en wok het geheel nog circa 8 minuten.
 • Voeg na 8 minuten de gekookte rijst toe en meng het geheel. Eventueel 2 eetlepels sambal, als je van een pittige maaltijd houdt! Je kan er natuurlijk ook op een andere manier smaak aan geven, door bijvoorbeeld Italiaanse kruiden, paprikapoeder of kerriepoeder door het geheel te mengen. Ook erg lekker!
 • Dat was het alweer! Ik heb het mengsel vervolgens in een handig bakje gekiept en zo had ik ’s avond een lekker bakje eten tijdens het werken. Ik hoefde het maar uit mijn tas te pakken en ik kon aanvallen!

*Je hebt tegenwoordige ook hele handige, kleine verpakkingen met zilvervliesrijst, zoals Lassie Minuutje. Dit zijn kleine (eenpersoons) bakjes die je alleen maar even op hoeft te warmen in de magnetron of zo toe kunt voegen aan je gerecht. Je hebt deze bakjes ook van het huismerk bij onder andere PLUS, Jumbo en Albert Heijn.

 

In onderstaande tabel staan de voedingswaarden van deze maaltijd:

[table id=7 /]