contact@suzannebekkers.nl

Gisteren en vandaag lekker genoten van het paasontbijt, de uitgebreide paasbrunch, de zak met chocolade paaseitjes of wezen feesten op Paaspop? Dan is het vanavond misschien weer tijd voor een voedzame en lichte maaltijd. Deze lekkere bonenschotel zit boordevol eiwitten en vezels, waardoor het lang en goed verzadigd. En het staat ook nog eens binnen een mum van tijd op tafel. Smakelijk alvast en nog een fijne Tweede Paasdag vandaag!

 

Bonenschotel met kip, doperwten en courgette

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 300 gram kipfilet (in blokjes)
  • 1 eetlepel kruiden (ik gebruikte paprikapoeder, knoflookpoeder, basilicum en wat chilipoeder. Je kan ook een kant-en-klare kruidenmix gebruiken)
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram doperwten (diepvries, ontdooid)
  • 1 courgette (in blokjes)
  • 1 blik bonenmix (of mix zelf bonen, zoals kidneybonen, bruine bonen, limabonen, cannelinibonen etc.)
  • 2 eetlepels (20 gram) kruidenkaas

Bereidingswijze:

  • Kruid de kipfiletblokjes met de kipkruiden of andere kruiden naar keuze.
  • Verhit de olie in een wokpan en bak daarin de kipfiletblokjes circa 10 minuten.
  • Voeg de courgette toe en bak nog circa 3 minuten.
  • Voeg de doperwten, de bonenmix en de kruidenkaas toe en roer nog 2 minuten door.
  • Leg een handje rucolamelange op een bord en schep daar het mengsel bovenop.

Klaar is kees! Smakelijk!