contact@suzannebekkers.nl

Gooodmorning! Het is weer tijd voor een nieuwe week! Gelukkig hebben we gisteren kunnen genieten van een lekker zonnig dagje, want zo te zien is het vandaag alweer over met de pret. Ik kan nog een beetje nagenieten van de zon, want ik ben gisteren aardig verbrand… Maar ook omdat ik gisteren een hele lekkere garnalen-kikkererwten salade heb gemaakt en daar straks bij de lunch weer van kan genieten. Nou is het vandaag niet echt typisch weer voor een salade (meer voor stamppot…), maar dat maakt deze salade absoluut niet minder lekker. Ontzettend simpel te maken en een echte aanrader! Hieronder het recept voor één persoon:

 

Garnalen-kikkererwten salade

Ingrediënten (per persoon):

  • 120 gram (knoflook) garnalen (kan uit de koeling of uit de diepvries)
  • 100 gram kikkererwten
  • 1/4 komkommer
  • 1 handje snoeptomaatjes
  • 3 augurken
  • 10 gram zonnebloempitjes
  • 1 flinke hand rucolamelange (of andere sla)
  • 25 gram hummus
  • 20 gram chilisaus

Bereidingswijze:

  • Rooster de zonnebloempitjes in een droge pan totdat ze lichtbruin en knapperig zijn.
  • Ik had diepvriesgarnalen, dus deze heb ik vervolgens circa 4 minuten in de wok bereid. Als je gewoon een bakje garnalen uit de koeling neemt, kan je ze gewoon direct door de salade mengen!
  • Snijd de tomaatjes, komkommer en augurk in stukjes en spoel de kikkererwten af in een zeef. Doe de sla op een bord en doe hier de tomaat, komkommer, augurk, kikkererwten en de garnalen bij.
  • Voeg vervolgens ook de pompoenpitjes, de hummus en de sweet chilisaus toe.
  • Meng alles lekker door elkaar en de salade is al klaar!

Smakelijk eten 🙂