contact@suzannebekkers.nl

Goedemorgen! Omdat het de aankomende dagen zo ontzettend warm wordt, deel ik hieronder het eenvoudige en snelle recept voor een lauwwarme salade met spruitjes, tartaar en geitenkaas. Snel klaar, heel erg smaakvol en vooral heel lekker om van te genieten in het zonnetje! Het is een hele lichte maaltijd, dus ook ideaal als lunchgerechtje. Ik at de salade als avondmaaltijd en vond het harstikke goed vullen, maar heb jij het idee dat de salade toch nog wel iets rijker gevuld mag zijn? Voeg er dan per persoon nog 50 gram ongekookte volkorenpasta aan toe en je hebt een lekkere maaltijdsalade waar je zeker de hele avond op vooruit kan!

Lauwwarme salade met spruitjes, tartaar en geitenkaas

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 eetlepel olie
  • 2 tartaartjes
  • 300 gram spruitjes
  • 1 courgette
  • 1 bakje champignons
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 2 handjes sla
  • 4 schijfjes zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels Balsamico dressing

Bereidingswijze

  • Kook de spruitjes heel kort (1 minuutje) giet ze af en laat ze even staan.
  • Snijd ondertussen de tartaar, champignon, courgette, ui en paprika in stukjes.
  • Verhit de olie in een wokpan en bak daarin allereerst de ui en tartaar circa 2 minuten.
  • Voeg vervolgens de paprika, courgette, champignons en spruitjes toe en bak het geheel nog 5 à 10 minuten.
  • Verdeel ondertussen de sla over twee borden en vervolgens ook het mengsel uit de pan.
  • Nu hoef je alleen nog maar de geitenkaas over de borden te verkruimelen en de salade af te maken met de Balsamico dressing. Voeg eventueel nog wat Italiaanse kruiden en peper toe naar smaak en klaar is Kees!

Smakelijk 🙂