contact@suzannebekkers.nl

wrap-kippesto-1

Tijd voor weer een nieuw recept! Afgelopen vrijdag at ik gezellig samen met een vriendinnetje. We aten pas laat, dus we hadden geen zin meer om uitgebreid te koken. Gevulde tortilla’s zijn dan een hele snelle en voedzame oplossing! Je hoeft eigenlijk alleen maar wat kipfilet en flink wat groenten te wokken en je hebt zo een heerlijke avondmaaltijd op tafel staan. Ook nog eens super vullend, want één portie zit boordevol eiwitten en voedingsvezels. Ideaal zo op de vrijdagavond, want we hadden dan ook genoeg energie om de hele avond te dansen! Maar natuurlijk ook perfect voor de Makkelijke Maandag: binnen een kwartier is jouw gezonde en lekkere maaltijd klaar 🙂

 

Volkoren tortilla’s met kip pesto

Ingrediënten (voor 2 personen):
– 4 volkoren tortilla’s
– 2 eetlepels (30 gram) groene pesto)
– 250 gram kipfilet
– 1 courgette
– 200 gram champignon
– 1 eetlepel Italiaanse kruiden
– 100 gram cherrytomaatjes
– 75 gram rucola
– 40 gram geraspte 30+ kaas

Bereidingswijze:

– Snijd de kipfilet in bokjes en roer de pesto hier doorheen.
– Verhit een wok (zonder olie) en bak de gemarineerde kipfilet op een middelhoog vuur.
– Snijd ondertussen de courgette en champignons in stukjes en voeg deze na 5 minuten toe in de wok.
– Voeg hier ook de Italiaanse kruiden aan toe en bak dit circa 7 minuten.
– Verwarm eventueel de tortilla’s in de magnetron, maar je kunt ze ook gewoon koud gebruiken.
– Als de kip en groenten gaar zijn verdeel je het mengsel over de tortilla’s
– Strooi de kaas over de tortilla’s (rol ze eventueel op)
– Halveer tenslotte de cherrytomaatjes en verdeel deze, met de rucola, ook over de tortilla’s

 

Voedingswaarde per persoon (2 gevulde wraps) [table id=8/]