contact@suzannebekkers.nl

Maaltijdsalade Caprese met kip en zoete aardappel

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram kipfiletblokjes
  • 1 courgette (in blokjes)
  • 1 paprika (in blokjes)
  • 2 handjes rucola of andere sla naar keuze
  • 300 gram snoeptomaatjes (gehalveerd)
  • 300 gram zoete aardappel (ongeveer 2 stuks)
  • 80 gram mozzarella
  • Verse basilicum
  • Optioneel: Balsamico dressing

Bereidingswijze:

  • Verhit één eetlepel olie in een pan en bak daarin de kipfiletblokjes.
  • Voeg na 5 minuten de courgette en paprika toe en bak deze nog 5 minuten mee.
  • Was de zoete aardappelen goed onder de kraan en droog ze vervolgens goed af. Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappelen en pof ze in een paar minuten in de magnetron!
  • Als de zoete aardappelen klaar zijn snijd je ze in blokjes en bak je ze ook nog een minuutje mee in de pan.
  • Verdeel ondertussen de rucola en snoeptomaatjes over 2 borden.
  • Verdeel daar vervolgens het mengsel van kipfilet, courgette, paprika en zoete aardappel overheen.
  • Tenslotte verdeel je ook de mozzarella en de basilicum over de salades en maak je het geheel eventueel af met een scheutje Balsamico dressing.

Smakelijk eten!