contact@suzannebekkers.nl

Nog gauw op de valreep een allerlaatste keer genieten van verse asperges! Het aspergeseizoen is 24 juni officieel afgelopen, maar met een beetje geluk vind je er nog een paar in de winkel. Ik had dat geluk vanmorgen nog wel en omdat daardoor tot me doordrong dat het bijna over is met de pret, heb ik er nog een allerlaatste keer een lekker en simpel gerechtje van weten te maken!! Ben jij ook zo gek op asperges? Hol dan nog gauw naar de winkel en geniet ook nog één keertje van een maaltijd met verse aspergegerechten. Daarna moet je namelijk weer 290 dagen wachten…. 😉

Asperges met zalm en krieltjes

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 stukken zalmfilet
  • 300 gram asperges
  • 1 courgette
  • 400 gram krieltjes
  • Sap van een halve citroen
  • Tijm
  • Peper en zout (naar smaak)

Bereidingswijze:

  • Begin met het snijden van de groenten en krieltjes. Schil de asperges met een dunschiller en snijd ze eventueel in stukken zodat ze in een pan passen. Snijd de courgette in repen (ongeveer even dik en groot als de asperges) en snijd de krieltjes door de midden.
  • Kook de krieltjes in ongeveer 10 minuten gaar en kook de asperges 7 minuten.
  • Marineer de zalm aan alle kanten met tijm en eventueel met een beetje peper en zout naar smaak.
  • Doe wat olie in een pan en bak de zalm aan beide kanten ongeveer 3 minuten (op een zacht vuurtje).
  • Als de asperges 7 minuten hebben gekookt, voeg je de courgette toe en kook je het geheel nog 3 minuten door.
  • Wanneer de zalm klaar is, knijp je de halve citroen over de filets uit. Leg de zalm vervolgens op de borden, maar laat het vuur nog even aan. Giet de groenten af en bak deze nog even 30 seconden in het vocht/vet van de zalm. Zo krijgen je groenten een heerlijk smaakje door de kruiden, het citroensap en de gezonde vetten uit de vis.
  • Verdeel alles over de borden en je hebt binnen 15 minuten een heerlijke maaltijd op tafel staan!

Smakelijk!