contact@suzannebekkers.nl

Springrolls zijn een soort loempia’s die oorspronkelijk uit Vietnam komen. Er zijn ontzettend veel verschillende varianten, je kunt ze dan ook eigenlijk helemaal naar eigen smaak vullen. Hieronder een voorbeeldje van een lekkere vulling voor springrolls en wat andere vul-ideetjes!

 

Springrolls

Ingrediënten (3 springrolls)

  • 3 rijstvellen
  • Een handje rijstnoedels
  • Een halve avocado
  • Een halve mango
  • 2 bosuitjes
  • +/- 50 gram gerookte zalm
  • 4 plakjes gerookte kipfilet
  • 1 klein bakje chilisaus om in te dippen

Andere ingrediënten die heel lekker zijn in een springroll zijn: ei, garnalen, tauge, wortel, komkommer, sojaboontjes, cashewnoten, pinda’s, courgette, spinazie, basilicum etc. etc. Varieer zelf met jouw favoriete ingrediënten!
Ook kan je kiezen voor een ander sausje: worcestersaus, rijstazijn, sojasaus, curry, ketchup etc.

Bereidingswijze:

  • Leg de rijstvermicelli ongeveer 2 minuten in kokend water.
  • Snijd alle ingrediënten in reepjes of plakjes
  • Vul een diep bord of koekenpan met water. Leg een rijstvel in het water en leg hem vervolgens op een bordje.
  • Leg in het midden van het rijstvel de vulling. Net wat en hoe veel je zelf lekker vindt. Vouw vervolgens eerst de zijkanten naar binnen, vervolgens vouw je de onderkant over de vulling heen en rol je de springroll zo op tot hij dicht zit. Doe dit met alle vellen en klaar is het al!

Springrolls zijn heerlijk als voorgerecht, als bijgerecht, als hoofdgerecht met een salade of als snack bij de borrel!