contact@suzannebekkers.nl

Tagliatelle en broccoli in tonijnsaus

brocoli-tonijn

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 600 g broccoli
  • 2 blikjes tonijn (moot in water)
  • 300 g tagliatelle (of andere pasta)
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien (in partjes)
  • 1 rode paprika (in reepjes)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 50 g zwarte olijven (plakjes )

Bereidingswijze:

  1. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
  2. Laat de tonijn uitlekken en vang het vocht op. Verdeel de tonijn in stukken.
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Kook de broccoli 4 minuten en giet deze af.
  5. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de uien 3 minuten. Voeg na 2 minuten de paprika, de tonijn, de tomatenblokjes met vocht en de olijvenplakjes toe. Verwarm nog 3 minuten, schep af en toe voorzichtig om. Voeg wat tonijnwater toe als de saus te droog is. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Schep de tagliatelle en de broccoli luchtig door de tonijnsaus. Serveer direct.

Eet smakelijk !

Voedingswaarden per persoon

Energie Eiwit Koolhydraten Vezels Vet
495 kcal 40 gram 63 gram 10 gram 9 gram