Tagliatelle en broccoli in tonijnsaus
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 600 g broccoli
- 2 blikjes tonijn (moot in water)
- 300 g tagliatelle (of andere pasta)
- 2 el olijfolie
- 2 uien (in partjes)
- 1 rode paprika (in reepjes)
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 50 g zwarte olijven (plakjes )
Bereidingswijze:
- Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
- Laat de tonijn uitlekken en vang het vocht op. Verdeel de tonijn in stukken.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de broccoli 4 minuten en giet deze af.
- Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de uien 3 minuten. Voeg na 2 minuten de paprika, de tonijn, de tomatenblokjes met vocht en de olijvenplakjes toe. Verwarm nog 3 minuten, schep af en toe voorzichtig om. Voeg wat tonijnwater toe als de saus te droog is. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de tagliatelle en de broccoli luchtig door de tonijnsaus. Serveer direct.
Eet smakelijk !
Voedingswaarden per persoon
Energie | Eiwit | Koolhydraten | Vezels | Vet |
495 kcal | 40 gram | 63 gram | 10 gram | 9 gram |