contact@suzannebekkers.nl

2015-05-01-18-36-11

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 120 gram (ongekookt afgewogen) quinoa
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 zalmfilets
  • 1 rode paprika
  • 1 courgettes
  • 1 flinke broccoli
  • 1 blik kidneybonen
  • 2 flinke handen verse spinazie
  • Peper
  • (Pesto-)dressing

Bereidingswijze:

  • Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking (circa 12 minuten)
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de ontdooide zalmfilets ook volgens de aanwijzingen op de verpakking (circa 5 minuten aan beide kanten)
  • Snijd ondertussen de paprika, courgette en broccoli in stukjes
  • Verhit een roerbakpan en roerbak daar de paprika, courgette en broccoli in. Voeg op het einde de kidneybonen toe en verwarm deze ook nog even mee.
  • Verdeel de spinaziebladeren over de borden (als je deze ook liever mee roerbakt, kan dat natuurlijk ook)
  • Verdeel vervolgens de quinoa en tenslotte het groentemengsel over de borden en leg de zalmfilets er bovenop
  • Breng op smaak met peper en eventueel een klein beetje dressing (ik gebruikte pesto-dressing, maar chilisaus of een yoghurtdressing is er ook heel lekker bij)

Smakelijk eten