contact@suzannebekkers.nl

Sinds kort heb ik in mijn keukenkastje een zogenaamde Spirelli staan. Het is een spiraalsnijder waarmee je heel eenvoudig o.a. komkommer, wortel en courgette in lange sliertjes kan snijden. De slierten lijken dan net spaghetti en je kan er dan ook een lekkere ‘pasta’ mee maken. Van pasta carbonara tot bolognese, maar dan een stuk minder calorierijk dan de originele variant. Het grote voordeel is dat je voor een groot bord van deze pasta een flinke courgette per persoon gebruikt. Je krijgt dus heel eenvoudig flink wat groenten binnen. Doordat je de pasta vervangt is het ook een hele lichte en caloriearme maaltijd. Ideaal als balansmaaltijd na een iets te gezellig weekend of zo net voor de kerstdagen!

Ik ging met de Spirelli aan de slag en besloot meteen een vegetarische variant uit te proberen. Courgetti met kruidenkaas en vegetarische stukjes. Bij de supermarkt kwam ik namelijk vegetarische stukjes van Quorn tegen die ik graag eens wilde proeven. Ik moet zeggen, ik had niet verwacht dat het eindresultaat zo lekker zou zijn!

Heb je nou geen Spirelli in je keukenkastje staan, dan kan je natuurlijk ook gewoon zelf de courgette snijden. Ze hebben tegenwoordig bij de AH ook kant en klare courgettesliertjes te koop, dat kan natuurlijk ook! Dus zeker geen reden om dit recept niet uit te proberen ;-). Het eindresultaat zag er in ieder geval zo uit:

(Hier volgt wederom een knap staaltje fotografiewerk! Het spijt me…)

courgetti

Hé, maar wel ontzettend lekker! En zo maak je het:

Vegetarische Courgetti

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bakje vegetarische stukjes van Quorn:

quorn-vegetarisch

  • 1 theelepel kruiden naar keuze (ik gebruikte Italiaanse kruiden en wat chilipoeder)
  • 200 gram snoeptomaatjes
  • 100 gram champignons
  • 2 eetlepels kruidenkaas

 

Bereidingswijze:

  • Begin met het snijden van de knoflook en de ui. Snijd ze helemaal fijn.
  • Verhit de olie in een wok pan en fruit daarin de knoflook en ui kort.
  • Voeg de vegetarische stukjes toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg ook alvast wat peper en Italiaanse kruiden toe.
  • Snijd ondertussen de sliertjes van de courgette (kan met een spiraalsnijder, maar ook gewoon met een mesje) en snijd de tomaten en champignons in blokjes. Voeg deze groenten toe.
  • Bak dit nog 5 minuten mee en voeg dan de eetlepels roomkaas toe. Roer het geheel door elkaar en klaar is kees!

 

Smakelijk eten!!