contact@suzannebekkers.nl

Hier is weer een nieuw recept, voor een gezonde start van het nieuwe jaar! Ontzettend makkelijk en snel te bereiden. Goed om even al die oliebollen en champagne van het afgelopen weekend mee te compenseren 🙂 . Super handig om al eerder te bereiden en te bewaren in de koelkast. Je hoeft het alleen maar uit de koelkast te halen en je kan meteen aanvallen! Ook super handig dus om mee te nemen voor onderweg of naar het werk.

Pesto-pastasalade met hamblokjes

pesto-pasta

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 120 gram ongekookte volkoren Penne
  • 1 rode paprika
  • 150 gram gekookte hamblokjes
  • 400 gram diepvries erwten
  • 2 eetlepels groene pesto

Bereidingswijze:

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ca. 8 minuten gaar.
  • Zet ondertussen een klein laagje water op het vuur en kook daarin de erwten heel kort, 2 à 3 minuten.
  • Snijd ondertussen de paprika in blokjes en meng deze samen met de hamblokjes in een kom.
  • Zodra de pasta klaar is spoel je deze af onder een koude kraan.
  • Giet de erwten af als ze klaar zijn en meng de erwten en pasta door de hamblokjes en paprika. Voeg hier twee eetlepels groene pesto aan toe en meng alles nogmaals door elkaar.

Dat was het al, smakelijk eten!!