contact@suzannebekkers.nl

Happy new year!!

Voor we beginnen met ons verhaal over hoe jij het nieuwe jaar het beste kan starten om weer terug in balans te komen, allereerst natuurlijk de allerbeste wensen!

Wij wensen iedereen een gelukkig, liefdevol en vooral gezond 2022! 

 

En bij dat laatste helpen we je natuurlijk graag…

Want ineens zijn die gezellige dagen weer voorbij. Je hebt wat meer gegeten dan jouw lichaam nodig had en ook bewegen is er niet echt van gekomen. Wat nu? Je bent zeker niet de enige die zich vorige week voorgenomen heeft om maandag echt weer te gaan ‘beginnen’. Waarschijnlijk met de insteek om de knop helemaal om te zetten en vanaf nu écht niet meer ongezond te eten en al je doelen te gaan behalen dit jaar!

Het behalen van jouw doelen moedigen wij natuurlijk alleen maar aan. Wij helpen je dan ook graag op weg om weer een begin te maken. Ja, een begin, want de grootste valkuil is jouw overtuiging dat je vanaf vandaag echt nooit meer gaat snoepen en dat je die knop helemaal gaat omzetten. Dat gaat namelijk niet lukken. En dat is niet erg! Je wil ook helemaal niet nooit meer snoepen. Daar is het veel te lekker voor… En het is niet haalbaar, want jij weet ook dat je dat echt wel weer een keer gaat doen. En dan? Is het dan mislukt of verpest? Betekent dat, dat je niet meer gezond bent? Als je dit zo leest weet jij waarschijnlijk ook wel dat dat helemaal niet haalbaar is, maar misschien voor jouw gevoel wel ‘nodig’ of de enige manier die werkt. Wij zijn er zeker van dat het behalen van jouw doelen een veel grotere kans van slagen heeft wanneer jij dit een beetje stap voor stap gaat aanpakken, want daardoor is de kans groter dat je het ook op langere termijn vol blijft houden. Maar hoe pak je dat dan aan?

 

 

Voordat we je daar verder mee helpen, eerst even het volgende: ga niet meteen op de weegschaal staan na de feestdagen! Hopelijk zijn we nog op tijd met deze tip… Ten eerste is het eten wat je de afgelopen dagen hebt gegeten echt nog niet als vet opgeslagen in jouw lichaam. Je darmen zitten nog vol en de kans is groot dat je meer vocht vasthoudt dan normaal door een hogere alcohol-, koolhydraat- en zoutinname. En ten tweede: waarom zou je? Geef je lichaam de tijd om weer even in balans te komen en alles te verwerken. Wedden dat al die extraatjes na een paar dagen echt niet zo’n groot verschil maken op die weegschaal? Probeer de focus af te halen van dit getalletje, maar te leggen op hoe jij je voelt. De kans is aanwezig dat jij jezelf na deze dagen niet helemaal in shape voelt, misschien ben je futloos en heb je het idee dat je wel 10 kilo aan bent gekomen. Laat die gedachten jou vooral niet uit het veld slaan, voel je ook absoluut niet schuldig, maar zet deze gedachten om en gebruik ze als motivatie om weer aan de slag te gaan! Want je fitter voelen en meer energie hebben, dat is pas een fijn en goed streven! Ga weer bewegen, zoek een sport die jij leuk vindt, drink genoeg water en pak die gezonde eetgewoonten weer op. Je bent binnen een mum van tijd weer back on track!!

 

Healthy habit tracker

Om je weer back on track te helpen hebben wij een healthy habit tracker voor je gemaakt. Deze tracker vul je in met specifieke kleine acties waar jij de komende maand op wil gaan focussen. Deze tracker kan je leefstijl-breed inzetten, dus bedenk voor jezelf bijvoorbeeld doelen op gebied van voeding, sport, bewegen, slaap en ontspanning. Een aantal voorbeelden hiervan zijn; dagelijks 1,5 liter water drinken, 3 keer per week op de fiets naar het werk, dagelijks een lunchwandeling maken van 15 minuten, dagelijks fruit bij het ontbijt eten of iedere dag minimaal 250 gram groenten bij het avondeten. Maak voor jezelf concrete kleine actiepunten die je dagelijks kan afvinken.

 

TIP: formulier ze positief! Dit maakt het veel leuker om met je doelen en afspraken aan de slag te gaan. Afvinken dat jij voldoende fruit gegeten hebt is veel gezelliger dan afvinken dat jij niet gesnoept hebt. Zo leg je ook gedurende de dag de focus op het positieve: het is veel fijner om op het moment dat je trek krijgt te denken aan het stuk fruit wat je nog nodig hebt om die 2 stuks te halen, dan dat je iedere keer denkt aan dat snoepje dat je niet mag pakken omdat je anders je vinkje niet kan zetten.

 

Vind je het lastig om concrete doelen te bedenken? Werk met haalbare, kleine stapjes welke je vandaag of morgen al kunt aanpassen en waar het geen maandag of nieuw jaar voor hoeft te zijn. Bedenk voor jezelf hoe jij de volgende zin kan afmaken:

Morgen  vandaag start ik met…

Welke actie punten komen er op jouw habit tracker? Healthy habit tracker 2022