contact@suzannebekkers.nl

Stance Jansen

Mijn naam is Stance Jansen, kinder- en jeugddiëtist.

Mijn specialisaties zijn eetproblemen zoals eetstoornissen en emotie eten bij volwassenen en kinderen, Kritisch etende kinderen, groeiproblemen, poepproblemen en allergieën/intoleranties bij kinderen (zoals koemelkallergie, lactose-intolerantie en coeliakie). Tijdens mijn begeleiding maak ik gebruik van de methodes van de kinder(di)eetcreatie.

Voor kinderen met complexe eetproblematiek ben ik onderdeel van samenwerkingsverband ‘het Eetteam Son en Breugel’. Een multidisciplinaire samenwerking, waarbij ook de GGD en jeugdarts betrokken zijn, om gezamenlijk eetproblemen aan te pakken. Op een laagdrempelige, afgestemde manier bieden wij zorg op maat voor ieder kind.

Ik werk veel samen met het consultatiebureau, de jeugdarts, kinderfysiotherapeuten, kinderpsycholoog, pre-verbaal logopedist en de verloskundige. Hierdoor kunnen wij het (jonge) kind én gezin zo optimaal mogelijk begeleiden.

Ik werk vanuit mijn praktijk Diëtistenpraktijk Stance Jansen op locaties in Sint-Oedenrode, Son en Breugel en Uden. Een afspraak bij mij maken kan via onderstaande knop!

Wat zeggen cliënten…

“Bij Stance hebben wij ons direct op ons gemak gevoeld. Ik vond het spannend om met mijn 9-jarige zoon naar een diëtist te gaan en wist niet zo goed wat te verwachten. Ik ben heel blij dat we deze stap genomen hebben. Onze zoon eet veel gezonder en vraagt nu zelf regelmatig om groenten!”

“Toen mijn dochter allergisch bleek voor koemelk én gluten, wist ik me even geen raad. Samen met Stance hebben we gekeken naar praktische oplossingen. Heel fijn!”

“Stance neemt echt de tijd om te luisteren naar zowel de ouders als het kind. Wij zijn erg fijn geholpen!”

Opleidingen en bijscholingen

 • 2012/2016 HBO studie Voeding en Diëtetiek
 • 2014 – Minor health, sport & lifestyle: Quality of life coach
 • 2016 – Interne scholing eetstoornissen
 • 2017 – Bijscholing Koolhydraatbeperking (Henriëtte Verkoelen)
 • 2017 – Scholing koolhydraat arme voeding Yvonne Lemmers
 • 2018 – Scholing help emotie eters naar een blijvend resultaat
 • 2018 – Voeding online: E-learning bariatrische chirurgie
 • 2018 – Voeding online: E-learning voeding en medicijnen
 • 2019/2020 – Post HBO kindervoeding en kinderdiëtetiek
 • 2020 – Masterclass plantaardig eten bij kinderen en sporters
 • 2021 – E-learning sondevoeding en drinkvoeding
 • 2021 – E-Learning borstvoeding en flesvoeding
 • 2021 – FC institute, 3 daags congres: Better nutrition for life: for now and generations to come
 • 2022 – Kinderdieetcreatie: Opleiding anders kijken naar kritische eters
 • 2022 – Centrum voor intuïtief eten: Intuïtief Eten: 3-delige masterclass

Kinderdiëtetiek

Mijn passie op het gebied van kinderen was er niet vanaf het begin. Toen ik net van school kwam ben ik gaan werken in een eetstoorniskliniek voor volwassenen en daar heb ik een aantal jaren met veel plezier gewerkt. Toch bleef ik dromen van mijn eigen praktijk en had ik altijd het gevoel dat ik volwassenen al als kind had moeten kunnen helpen. Ik miste in mijn werk namelijk het begin van het (eet)probleem. Deze ontstaat vaak al in de kindertijd. Dit heeft mij ertoe doen besluiten om een andere weg te kiezen en mijn eigen praktijk als kinder- en jeugddiëtist te starten. Naast kinderen blijven ook volwassenen met eetproblematiek zeer welkom in mijn spreekkamer.

Omdat mijn specialisaties mooi aansluiten bij Diëtistenpraktijk Suzanne Bekkers, werken we samen om ervoor te zorgen dat iedere cliënt de juiste zorg bij de juiste diëtist krijgt!

 Sinds ik zelf moeder ben van twee prachtige kinderen voel ik nog meer passie voor mijn vak als kinderdiëtist. Er is zoveel tegenstrijdige informatie in de wereld waar je als ouder heel onzeker van kan worden en met de juiste begeleiding en adviezen kun je echt het verschil maken! Niks geeft mij zoveel voldoening als een kindje en ouders helpen met de weg vinden bij bijvoorbeeld een allergie of een eetprobleem. Een kritisch etend kind is vaak met een aantal kleine stappen en veranderingen al een heel stuk geholpen, waardoor ouders zich minder zorgen maken en het eetmoment thuis weer gezellig wordt!

Heb je vragen rondom de voeding of het eetgedrag van jouw kind of denk je dat je een eetprobleem hebt en wil je hier eens over sparren? Maak dan eens een afspraak of neem vrijblijvend contact op via het contactformulier.

Maak een afspraak