Hartverwarmende pompoensoep met gember, kokos en sinaasappel
Wat is er nou lekkerder dan een kop met warme verse soep nadat je de kou het moeten trotseren? Even opwarmen én een flinke dosis voedingsstoffen. Deze pompoensoep is net even anders en ook net even lekkerder dan een standaard pompoensoepje. En door het toevoegen van o.a. gember en knoflook, is het ook nog eens een super boost voor jouw immuunsysteem! Hieronder het receptje:
INGREDIËNTEN:
– 1 hele pompoen of 800 gr blokjes
– 1 blikje kokosmelk (250 ml)
– 100 gram granaatappelpitjes
– 1 sinaasappel (de sap en rasp ervan)
– 2 uien
– 2 tenen knoflook
– 2 cm gember
– 1 kruiden bouillonblokje
– Specerijen naar eigen smaak: peper,
cayenne, kerrie zijn een aanrader!
– Olijfolie om in te bakken
NODIG:
– Grote soeppan
– Snijplank en scherp mes
– Staafmixer
BEREIDING:
– Was en ontpit de pompoen (schillen is niet nodig) en snij deze in grove stukken.
POMPOEN SNIJ TIP: Prik diepe gaatjes in de pompoen en leg hem twee minuten in de magnetron op vol vermogen. Laat de pompoen nog een paar minuten in de magnetron afkoelen en voilà: als een warm mes door de boter.
– Snij de ui, gember en knoflook in stukken en fruit aan in de pan.
– Voeg vervolgens de pompoenblokken toe en bak/roer het geheel nog even aan.
– Voeg kokend water toe samen met het bouillonblokje tot de pompoen nét onder staat
– Laat de soep 10 minuten rustig pruttelen tot de pompoen zacht is
– Pers intussen de sinaasappel uit en rasp ongeveer 1/3e van de schil fijn
– Is de pompoen zacht? Neem een kop vocht uit de pan en voeg de kokosmelk en sinaasappelsap toe.
– Mix het geheel tot een gladde soep en voeg de kokosmelk en kruiden naar keuze toe (zwarte & rode peper, kerrie doen het altijd goed in deze combinatie!)
– Is de soep te dik? Voeg dan weer bouillon toe.
Lekker op smaak? Schenk in een kom en serveer hier bijvoorbeeld een volkorentoast met geitenkaas bij: héérlijk combinatie!