contact@suzannebekkers.nl

Boerenkool: superfood van eigen bodem 🌱

 

Niet alleen bevat boerenkool onwijs veel goede voedingsstoffen, zoals o.a. vitamine A, B, C, K, ijzer, calcium en voedingsvezels, ook is deze groente calorie arm en op heel veel verschillende manieren lekker klaar te maken.
Hou jij van boerenkool? En gebruik je het vaak? De boerenkoolstamppot met worst kennen we natuurlijk wel, maar wist je dat je boerenkool ook op heel veel andere manieren kan gebruiken? Denk aan groene smoothies, fritata’s, omeletten en hartige taarten? En wat dacht je van een salade van boerenkool met pompoen, geitenkaas en granaatappel? Ook een echt winters gerecht!
Wij delen graag met jou het recept van deze heerlijke smaakexplosie 🥗

 

INGREDIËNTEN:
– 300 gram boerenkool los of
gesneden in een zak
– 200 gram pompoen
– 100 gram granaatappelpitjes
– 75 gram zachte geiten/feta kaas
– 50 gram amandelen
– Half rood uitje
– Olijfolie/zout/(chili)peper

Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte balsamico azijn
1 theelepel honing
1 theelepel mosterd
peper

 

BEREIDING:

– Was de flespompoen (schillen is niet nodig) en snij deze in blokjes van ongeveer 1,5-1,5 cm. Leg de blokjes op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie, zout, zwarte peper en wat chilipeper. Bak de pompoen in ongeveer 20 minuten op 180 graden in de oven totdat deze gaar en licht knapperig is.
– In de tussentijd: was en snij de eventueel grove boerenkool tot fijnere stukken en bak deze 2 minuten in wat olijfolie zodat de boerenkool licht knapperig wordt.
– Snipper de rode ui.
– Rooster de amandelen in 2-3 minuten in een pan.
– Meng de ingrediënten voor de dressing in een apart bakje.
– Doe de boerenkool in een slakom samen met de ui, amandelen en pompoenstukjes. Strooi de granaatappelpitjes en verkruimel de kaas eroverheen.

 

Maak de salade af met een scheutje dressing & eet smakelijk!