Af en toe wil je gewoon op een snelle en makkelijke manier een maaltijd op tafel zetten, die ook nog enigszins verantwoord is. Niets bijzonders, maar gewoon een bordje met gezond eten. Ook al is het zogenoemde AVG’tje steeds minder populair, het is wel een gezonde, snelle en makkelijke maaltijd! Je moet het natuurlijk ook zelf lekker maken, wat gebakken ui en champignons bij je rundertartaar maakt het toch net even wat specialer. Ideaal voor een inspiratieloze dag!
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui
- 125 gram kastanjechampignons
- 800 gram krieltjes (je kunt natuurlijk ook zoete aardappel nemen als variatie)
- 500 gram broccoli
- 600 gram geschilde bospenen
- 4 rundertartaar
Bereidingswijze:
- Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit daarin de ui en champignons 15 minuten op laag vuur.
- Kook ondertussen de krieltjes in circa 12 minuten gaar.
- Verdeel de broccoli in roosjes en de wortel in stukjes van 5 cm. Kook de wortel 6 minuten in een klein laagje water. Voeg vervolgens de broccoli toe en kook nog 4 minuten door.
- Bak de tartaartjes 2 minuten aan iedere kant en serveer deze tenslotte met de gebakken ui, kastanjechampignons, krieltjes, broccoli en wortel.
Voedingswaarden (per persoon):
- energie 425 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 48 g
- vet 11 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 120 mg
- vezels 11 g
Smakelijk eten!