Romige pasta met tonijn en sperziebonen

Een heerlijk gerecht met tonijn en sperziebonen:  romige pasta, flink wat groenten en een portie vis… Wat wil je nog meer! Dit recept staat echt binnen no-time op tafel, bevat maar weinig ingrediënten, maar is wel super lekker. Eigenlijk kwam dit receptje per ongeluk tot stand bij het opmaken van de restjes op een inspiratieloze en snelle dag. Altijd fijn als het dan een lekker gerechtje blijkt te zijn!

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 240 gram volkoren pasta
  • 600 gram sperziebonen (vers of diepvries)
  • 1 ui
  • 2 rode paprika’s
  • 4 blikjes tonijn op water (uitlekgewicht circa 100 gram)
  • 100 gram roomkaas 60+ (zoals Menuet of Philadelphia)
  • Kruiden naar keuze. Ik gebruikte 1 theelepel nootmuskaat, 1 theelepel paprikapoeder en 1 theelepel knoflookpoeder.

Bereidingswijze:

  1. Breng een pan met water aan de kook en kook daarin de pasta in circa 15 minuten gaar. Let op: kook volkoren pasta altijd 5 à 10 minuten langer dan ‘witte’ pasta. Anders blijft de pasta vrij hard.
  2. Breng in een andere pan ook een klein laagje water aan de kook en kook daarin de snijbonen in 2 minuten beetgaar. Giet ze vervolgens meteen af en laat ze even met de deksel op de pan staan.
  3. Snijd ondertussen de ui en paprika in kleine stukjes.
  4. Laat de tonijn uitlekken en meng de tonijn in een grote kom met de stukjes ui, paprika, de kruiden en de roomkaas in een kom.
  5. Giet de pasta af wanneer deze goed gaar is en meng dit vervolgens ook door het tonijnmengsel.
  6. Klaar is je grote bak vol met lekker romige tonijnpasta!

Voedingswaarden (per persoon):

  • energie 510 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 55,3 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 5,7 g
  • vezels 13,7 g
  • zout 1 g

Smakelijk eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *