Herfstige stamppot met rode biet

Wat een weertje… Van de een op andere dag zijn we in de herfst beland! Misschien jammer dat het zonnetje niet schijnt, maar het is wel een hele fijne reden om vanavond een lekkere stamppot op tafel te zetten! Vandaag is toch een perfecte dag voor het allereerste herfstrecept?!

De komende tijd kan je weer gaan genieten van alle herfstgroenten, zoals pompoen, champignon, rode biet, bloemkool, boerenkool, spruitjes en nog veel meer… Vandaag beginnen we met een lekker herfstig stamppotje, een stamppot met rode biet. Net even wat anders dan anders en de kruidnagel en het laurierblad zorgen voor een extra herfstige smaak!!

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 600 gram aardappelen
  • 500 gram gare rode bietjes
  • 1 ui
  • 1 appel
  • 3 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • 150 gram varkensvleesreepjes of vegetarische reepjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • mespunt chilipoeder
  • 100 ml halfvolle melk

Bereidingswijze:

  1. Breng een pan water aan de kook, schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Maak de bietjes schoon onder de kraan en snijd ze in blokjes.
  3. Snijd de ui en de appel in kleine stukjes.
  4. Verwarm de bietjes in een bodempje water met de ui, de appel, de kruidnagels en het laurierblad.
  5. Bak het vlees met het paprikapoeder en het chilipoeder in 5 minuten gaar en bruin.
  6. Giet de gare aardappelen af en stamp ze fijn.
  7. Meng er de bietjes door en maak er met wat hete melk een smeuïge stamppot van.
  8. Schep de vleesreepjes erop en klaar is je herfstgerecht!

Voedingswaarden per persoon:

Recept
Energie 530 kcal
Eiwit 25 gram
Koolhydraten 70 gram
Waarvan suikers 20 gram
Vet 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Vezels 15 gram
Zout 0,5 gr

Smakelijk eten 🙂 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *