Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gram volkoren pasta
- 50 gram walnoten
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 (rode) paprika
- 1 bosui
- 200 gram bospaddenstoelen
- 1 eetlepel olie
- 1 blik tomatenblokjes
- Provençaalse kruiden
*Dit gerecht nog sneller op tafel? Neem een grote zak (minimaal 400 gram) roerbakgroenten in plaats van alle losse groenten uit de ingrediëntenlijst.
Bereiding:
- Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Hak de walnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin.
- Maak ondertussen alle groenten schoon en snijd ze in reepjes of stukjes
- Verwarm de olie en roerbak hierin alle groenten 5 tot 10 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes met wat Provençaalse kruiden en peper toe. Laat de saus enkele minuten pruttelen.
- Verdeel de groentesaus over de pasta en strooi de noten er over.
Voedingswaarden per persoon:
Recept | |
---|---|
Energie | 595 kcal |
Eiwit | 20 gram |
Koolhydraten | 65 gram |
Waarvan suikers | 15 gram |
Vet | 25 gram |
Waarvan verzadigd vet | 3 gram |
Vezels | 15 gram |
Zout | < 0.1 gram |