Nu de dagen toch echt wat frisser beginnen te worden, wordt een warme kop soep weer extra lekker. Zeker als het een verse en zelfgemaakte soep is. Deze tomaten-paprikasoep met basilicum is echt super easy om te maken en na het bereiden ruikt je huis heerlijk naar de kruiden en basilicum!
Ingrediënten (voor 4 grote kommen):
- 1 kilo tomaten
- 2 paprika’s
- 1 ui
- 1 flinke hand verse basilicum
- grof zout en peper
- theelepel cayennepeper
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 6 eetlepels olijfolie
- 0,4 liter water
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de ui, tomaten en paprika in grove stukken en verdeel ze over een bakplaat of ovenschaal.
- Strooi de verschillende kruiden over de groenten (en ben daar vooral niet zuinig mee).
- Voeg vervolgens naar smaak de peper en het zout toe en besprenkel de groenten vervolgens met de olijfolie en balsamico azijn.
- Zet de ovenschaal voor 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de ovenschaal uit de oven en laat het geheel even afkoelen.
- Schep het afgekoelde mengsel in een blender of keukenmachine (of in een kom om het vervolgens te mixen met een staafmixer).
- Wanneer het een egale massa is geworden, schep je de soep in een pan en voeg je daar 0,4 liter water aan toe.
- Laat de soep zachtjes koken en roer af en toe door.
- Voeg tenslotte nog wat peper en zout toe als dit nodig is en klaar is de soep!!
Smakelijk eten