contact@suzannebekkers.nl

Nu de dagen toch echt wat frisser beginnen te worden, wordt een warme kop soep weer extra lekker. Zeker als het een verse en zelfgemaakte soep is. Deze tomaten-paprikasoep met basilicum is echt super easy om te maken en na het bereiden ruikt je huis heerlijk naar de kruiden en basilicum!

Ingrediënten (voor 4 grote kommen):

  • 1 kilo tomaten
  • 2 paprika’s
  • 1 ui
  • 1 flinke hand verse basilicum
  • grof zout en peper
  • theelepel cayennepeper
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 0,4 liter water

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd de ui, tomaten en paprika in grove stukken en verdeel ze over een bakplaat of ovenschaal.
  3. Strooi de verschillende kruiden over de groenten (en ben daar vooral niet zuinig mee).
  4. Voeg vervolgens naar smaak de peper en het zout toe en besprenkel de groenten vervolgens met de olijfolie en balsamico azijn.
  5. Zet de ovenschaal voor 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Haal de ovenschaal uit de oven en laat het geheel even afkoelen.
  7. Schep het afgekoelde mengsel in een blender of keukenmachine (of in een kom om het vervolgens te mixen met een staafmixer).
  8. Wanneer het een egale massa is geworden, schep je de soep in een pan en voeg je daar 0,4 liter water aan toe.
  9. Laat de soep zachtjes koken en roer af en toe door.
  10. Voeg tenslotte nog wat peper en zout toe als dit nodig is en klaar is de soep!!

Smakelijk eten