contact@suzannebekkers.nl

Ingrediënten:

  • vloeibare margarine
  • 6 sneden (oud) volkorenbrood
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 gram groentemix/roerbakgroente
  • Italiaanse kruiden
  • 2 eieren
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 40 gram geraspte 30+ kaas
  • 1½ eetlepel volkorenmeel
  • 2 tomaten

Benodigdheden:

  • Springvorm met een doorsnee van 20 cm

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Vet de springvorm in met wat van de margarine.
  3. Snijd de korsten van het brood. Bekleed de wanden en bodem van de vorm met het brood.
  4. Pel de ui en de knoflook, snijd ze klein en fruit ze even in de olie.
  5. Bak vervolgens de groente toe en roerbak deze 5 minuten mee.
  6. Breng de groente op smaak met peper en de Italiaanse kruiden.
  7. Schep het groentemengsel vervolgens in de springvorm.
  8. Splits de eieren en roer alleen de eidooiers glad met de yoghurt, de kaas, het volkorenmeel en wat Italiaanse kruiden tot een geheel.
  9. Klop de eiwitten stijf en spatel deze ook door het dooiermengsel. Schep dit vervolgens op de groente.
  10. Was de tomaten en snijd ze in plakken. Dek de taart af met de plakken tomaat.
  11. Bak de taart in het midden van de oven in 40 minuten gaar en bruin.

Klaar is je taart! Ook lekker met een frisse salade erbij. Smakelijk eten!

Voedingswaarden per persoon:

Recept
Energie 515 kcal
Eiwit 25 gram
Koolhydraten 60 gram
Waarvan suikers 8 gram
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram
Vezels 9 gram
Zout 1,8 gram