contact@suzannebekkers.nl

Snelle groene stoof met kip-pesto

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram kipfilet
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien (in halve ringen)
  • 400 gram gebroken sperziebonen
  • 300 gram tuinerwten (diepvries)
  • 1 courgette (in blokjes gesneden)
  • 1/2 potje groene pesto
  • Kruiden naar keuze voor het marineren van de kip (bijvoorbeeld peper, paprikakruiden, oregano en rozemarijn)
  • 30 gram verse peterselie (fijngesneden)
Bereidingswijze:
  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bestrooi de kip met kruiden naar keuze (lekker met paprikakruiden, knoflookpoeder en oregano bijvoorbeeld).
  3. Verhit de olie in een wokpan en bak de kip 4 minuten, keer halverwege. Haal de kip vervolgens weer uit de pan.
  4. Fruit in dezelfde pan de ui glazig en bak vervolgens de sperziebonen en de courgette 3 minuten mee.
  5. Voeg nu de bevroren tuinerwten, de pesto en 75 ml water toe.
  6. Leg de kip weer terug in de pan, tussen de groenten. Stoof het geheel met de deksel op de pan op laag vuur in 10 minuten gaar. Voeg op het laatste nog de peterselie toe en roer om.
  7. Serveer de kip en groenten met de rijst!

Smakelijk eten

Tips:
  • Liever geen vlees? Je kan de kip vervangen door vegetarische kipstukjes, zalmfilet of twee gekookte eitjes.
  • Neem altijd zilvervliesrijst, omdat deze rijstsoort de meeste voedingsvezels bevat! Hierdoor vult de rijst sneller en langer en draagt het bij aan de gezondheid van je darmen en een goede stoelgang!

 

Week 3 – Snelle groene stoof met kip-pesto