contact@suzannebekkers.nl

Eigenlijk maken wij nooit een soepje met een recept, we doen maar wat! Dat is nou net het fijne van een soep: je gooit alle restjes groenten die je hebt liggen samen met wat ui/knoflook en een bouillonblokje in een pan, water erbij, pureren maar en je hebt gegarandeerd een lekker én voedzaam soepje. Maar soms kan het ook wel gewoon heel fijn zijn om een recept te volgen en op die manier zeker te weten dat je iets lekkers op tafel zet. Of simpelweg omdat je nooit soep maakt en het je helpt om er handigheid in te krijgen. Naarmate je vaker een lekkere pan soep op tafel zet, zal je merken dat je steeds makkelijker en creatiever wordt. Bij deze het recept van een heerlijk tomaat-paprika soepje:

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 tomaten
  • 4 rode paprika’s
  • 1 prei
  • 1 eetlepel olie
  • 1 bouillonblokje (groenten)
  • 750 ml water
  • 1 theelepel zwarte peper
  • eventueel 1 theelepel chilipeper

Bereidingswijze:

– Snijd de ui in stukken en de knoflook fijn.
– Snijd vervolgens de tomaten, paprika’s en de prei in stukken. 
– Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem. Fruit de knoflook en ui ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur.
– Voeg vervolgens de tomaten, paprika’s en de prei toe en bak weer ongeveer 2 minuten. Blijf het geheel een beetje omscheppen, zodat het niet gaat aanbranden.
– Verkruimel het bouillonblokje in de pan en voeg het water toe. Laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken. De hoeveelheid water die je toevoegt is bepalend voor de uiteindelijke structuur: houd je van dikke soep? Voeg dan wat minder water toe. Twijfel je? Begin met niet te veel water, verdunnen kan altijd nog na de volgende stap!
– Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale soep.

Serveer de soep in de borden, voeg eventueel nog een snufje peper /chilipoeder toe naar smaak en eet smakelijk!