Vegetarische nasi met peultjes en gebakken ei

Zo aan het begin van het nieuwe jaar, net na alle feestdagen, kunnen we wel wat extra inspiratie gebruiken op het gebied van gezonde en lekkere maaltijden. Of je nou het goede voornemen hebt om gezonder te gaan eten, misschien meer vegetarisch wil gaan eten dit jaar of dat je hier gewoon terecht bent gekomen omdat je op zoek was naar inspiratie voor een lekkere maaltijd voor vanavond… Deze nasi is in alle gevallen precies wat je nodig hebt. Een ontzettend simpel, snel en gezond gerecht! Smakelijk eten 🙂

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 2 theelepels sambal Oelek
  • 300 gram prei (gesneden)
  • 300 gram gesneden witte kool
  • 2 eetlepels ketjap Manis
  • 4 eieren
  • 200 gram peultjes 

Bereidingswijze:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en voeg de knoflook en sambal toe. Voeg ook de prei en kool toe en roerbak het geheel 5 minuten.
  3. Roer de gekookte rijst met de ketjap door de groenten.
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak daarin de eieren en kook ondertussen de peultjes 2 minuten.
  5. Giet de peultjes tenslotte af, spoel ze af en laat ze uitlekken.
  6. Serveer de nasi met de eieren en peultjes!

Variatietip: Breng je nasi extra op smaak door er verse gember aan toe te voegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *