contact@suzannebekkers.nl

Het is weekend!!! 

En dat gaan we vieren met deze lekkere, makkelijk en ook nog eens gezonde appelkaneelkwarktaart-3kwarktaart!
Ik heb hem gemaakt in de smaak appel-kaneel,  omdat ik het dan wel een typische herfsttaart vond. Je kunt er natuurlijk ook een aardbeien- of citroen kwarktaart van maken, dan gebruik je gewoon een andere smaak kwark.

De taart bevat eigenlijk maar 4 echte ingrediënten en binnen een half uurtje stond deze taart bij mij in de koelkast! Hij moet dan wel nog een aantal (ongeveer 4) uur stijven, maar in die tijd kan jij rustig je eigen ding doen. Het is dus echt een super makkelijk en snel recept! De taart bevat daarnaast maar 160 kcal per punt en niet geheel onbelangrijk: het is ook echt een lekkere taart!

Smakelijk alvast en een heel fijn weekend :-)


Gezonde appel kaneel kwarktaart

Ingrediënten:
·    150 gram havermout
·    150 gram ontpitte dadels
·    2 bakjes Jumbo magere kwark met yoghurt appel kaneel (je kan ook magere kwark van Optimel nemen)
·    200 ml water
·    12 blaadjes gelatine
·    Kaneel of speculaaskruiden

Bereidingswijze:
·    Vet de bodem van de springvorm in of bekleed de bodem met bakpapier.
·    Stop de dadels en de havermout in de blender en maak hier één geheel van.
·    Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit goed aan.
·    Zet de bodem in de koelkast om hard te laten worden.
·    Laat de gelatineblaadjes even weken in koud water.
·    Zet een pannetje met de 200 ml water op het vuur en doe hier naar smaak wat kaneel of speculaaskruiden in.
·    Als de gelatine zacht is en het water heet (niet kokend) voeg je de gelatine toe.
·    Meng het goed door en zet het even aan de kant, zodat het helemaal op kan lossen.
·    Doe de twee bakjes kwark in een kom en voeg hier een kwart van het watermengsel aan toe.
·    Zorg ervoor dat het goed gemengd is en voeg dan een nieuw deel van het watermengsel toe. Ga zo door tot je het allemaal toegevoegd hebt.
·    Haal de springvorm uit de koelkast en giet het kwarkmengsel er bovenop. Het is nu een heel waterig mengsel, maar dat is niet erg. Dit komt nog helemaal goed!
·    Ze de taart ongeveer 4 uur in de koelkast om te stijven.

Haal de taart uit de springvorm en genieten maar!!

In onderstaande tabel lees je de voedingswaarden van 1/8 van deze kwarktaart: [table id=5 /]