contact@suzannebekkers.nl

Ik heb voor jullie een lekker receptje voor bij de koffie dit weekend: gezonde havermoutmuffins met blauwe bessen. Wist je dat blauwe bessen veel vitamine C bevatten en dat vitamine C valt onder de zogenaamde ‘antioxidanten’?!Antioxidanten zijn ontstekingsremmend, cholesterolverlagend en beschermen tegen verschillende ziekten, zoals kanker. Naast blauwe bessen bevatten ook aardbeien, pruimen, sinaasappelen, blauwe druiven en grapefruits veel antioxidanten. Deze muffins zijn dus harstikke gezond en ook nog eens super lekker!

————————————————————————————————————————————————————————————————————

Havermoutmuffins met blauwe bessen

Wat heb je nodig voor 10 stuks:

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 100 ml halfvolle melk
  • 2 tl bakpoeder
  • 125 gr havermout
  • Handvol blauwe bessen
  • 1 tl kaneel
  • Scheutje zonnebloemolie

Muffinvorm en cupcake papiertjes

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Mix de havermout met de banaan, het bakpoeder en de eieren en de melk zodat het een massa wordt. Mix het niet te lang.
  • Voeg de kaneel toe en een snufje zout en een scheutje zonnebloemolie of neutrale olijfolie.
  • Voeg op het laatst de blauwe bessen toe.
  • Verdeel het beslag over de muffin vormpjes.
  • Bak de havermoutmuffins in ongeveer 30 – 35 minuten goudbruin.
  • De muffin is gaar als een saté prikker er schoon en droog uitkomt.

Fijn weekend!