In de Wie Wat Waar van afgelopen woensdag lees je dat je rode paprika boordevol vitamine C zit. Ook lees je dat vitamine C goed is voor de weerstand en die willen we natuurlijk allemaal op peil in houden in deze koude wintermaanden. In onderstaand recept zit een hele paprika per persoon verwerkt, dat is alvast een mooie hoeveelheid vitamine C die je daarmee binnen krijgt! Maar daarnaast is het toch ook wel gewoon een lekker ‘weekendgerecht’. Broodje shoarma! Maar dan nèt even wat gezonder..
Broodje kipshoarma met paprikasalade
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 el olijfolie
- 400 g kipshoarma
- 2 sjalotten
- 2 kropjes babyromainesla
- 1 komkommer
- 2 groene paprika’s
- 2 rode paprika’s
- 15 g platte peterselie
- 8 pitabroodjes
- 4 el sladressing naturel
Bereidingswijze
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de shoarma in 7 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
- Snijd ondertussen de sjalotten in flinterdunne ringen. Snijd de sla in reepjes van 1 cm. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd de komkommer in boogjes.
- Halveer de paprika’s, verwijder met een scherp mes de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes van ongeveer 2 cm. Snijd de peterselie grof.
- Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de dressing met de groenten en peterselie.
- Schep de salade in een diepe schaal. Verdeel de shoarma erover en serveer de broodjes erbij.