contact@suzannebekkers.nl

Wie heeft er zin in een pannenkoekenontbijt morgenvroeg?! Met deze gezonde pannenkoekjes van havermout en banaan kan dat gerust. Ze zijn ontzettend snel klaar, bevatten maar weinig ingrediënten en zijn echt heeel lekker! Maar ze zijn vooral ook heel voedzaam en ze vullen heel goed, zodat je er de hele ochtend op vooruit kan. Heerlijk toch, om je zaterdag- of zondagochtend met een stapel pannenkoekjes te beginnen? Neem er wat vers fruit en eventueel wat kwark bij en het is helemaal een feest. Ik weet wel wat het gaat worden morgenvroeg 🙂

Gezonde ontbijtpannenkoekjes

 

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 35 gram havermout
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • Klein scheutje melk
  • 1 tl kaneel
  • Olijfolie

Bereiding:

  1. Vermaal de havermout in je keukenmachine of blender tot meel.
  2. Voeg de banaan toe en vermaal ook. Vervolgens een losgeklopt ei, het bakpoeder en kaneel en mix opnieuw in de keukenmachine of blender.
  3. Voeg melk en/of water toe om het beslag iets vloeibaarder te maken. Let op: het hoeft niet zo dun te zijn als normaal pannenkoekenbeslag.
  4. Verhit wat olie in een koekenpan en maak 3 kleine rondjes van het beslag in de pan. Bak aan één kant totdat bovenop belletjes ontstaan. Vuur niet te hoog. Draai voorzichtig om met een platte spatel en bak de andere kant.
  5. Bak vervolgens al het beslag op deze manier op en stapel de pannenkoekjes op een bordje op.

Smakelijk!