contact@suzannebekkers.nl

Kipnuggets! Of je er nou helemaal fan van bent of het eigenlijk maar een saaie snack vindt, in beide gevallen raad ik je aan om eens de keuken in te duiken om ze zelf te maken. Niet voor de betere voedingswaarden, maar vooral voor de betere smaak! Deze kipnuggets zijn niet te vergelijken met de variant die je kan bestellen bij de McDonals of de snackbar. Ze zijn heerlijk vers, knapperig en natuurlijk bij voorbaat al veel lekkerder omdat je ze zelf hebt gemaakt… Serveer ze met een tomatensalade en kruidige aardappeltjes uit de oven of op een lekker broodje! Genoeg variaties te bedenken, maar in ieder geval altijd lekker 🙂

Kipnuggets met frisse tomatensalade

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg tomaat, in dunne plakjes
  • 1 tl paprikapoeder
  • 10 gram verse bieslook, fijngehakt
  • 1/2 el azijn
  • 600 gram kipfilet, in plakjes van ongeveer 1 cm dik
  • 1 el bloem
  • 2 eieren, geklutst
  • 160 gram cornflakes, grofgehakt
  • 2 tl plantaardige olie

Bereidingswijze:

  • Meng de tomaat met de peper, bieslook en azijn in een kom.
  • Breng de kip op smaak met wat paprikapoeder.
  • Strooi de bloem op een bord en wentel de kip erdoor.
  • Schud het overtollige bloem eraf.
  • Haal de kip door het ei en wentel door de cornflakes
  • Verhit de olie in een antiaanbakpan op halfhoog vuur en bak de kipnuggets in circa 4 minuten gaar.
  • Keer halverwege en pas op voor aanbranden.
  • Serveer de kipnuggets met de tomaten salade

Smakelijk eten, een fijn weekend en kom maandag weer eens een kijkje nemen voor een nieuwe Makkelijke Maandag!!