contact@suzannebekkers.nl

Na mijn berichtje van afgelopen woensdag over vleesvervangers en goede vegetarische keuzes, volgt hier een lekker vegetarisch recept met linzen. Linzen zijn peulvruchten en peulvruchten zijn een hele goede vegetarische keuze! Deze curry zit boordevol verse groenten en is eigenlijk een kwestie van snijden, bij elkaar gooien en laten koken. Door te variëren met kruiden en groenten kan je allerlei lekkere en gezonde currygerechten maken. Wil je bijvoorbeeld liever een echte pittige curry, voeg dan wat chilipoeder toe. Heb je graag een viscurry, voeg dan lekker wat garnalen en zalm aan het gerecht toe. Genoeg opties om een lekker gerecht op tafel te zetten, vegetarisch of niet vegetarisch!

Vegetarische linzencurry

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 el olie
  • 2 uien (fijngesnipperd)
  • 3 el currypoeder
  • 200 gram rode linzen
  • 400 gram zoete aardappel (in blokjes)
  • 500 ml groentebouillon
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 200 gram bloemkool (in roosjes)
  • 100 gram wortel (in schijfjes)
  • 1 courgette (in schijfjes)
  • 8 el magere yoghurt

Bereidingswijze:

  • Verwarm de olie in een braadpan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui circa 2 minuten in de braadpan en voeg hier het currypoeder aan toe.
  • Roer de rode linzen, de zoete aardappel, de groentebouillon, de tomatenblokjes en 500 ml water erdoorheen en breng aan de kook.
  • Voeg de bloemkool de wortel en de courgette toe, dek de pan af en laat 20 minuten koken.
  • Breng op smaak met zwarte peper en serveer met de magere yoghurt