Tonijnpanpizza
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 5 el olijfolie
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- 50 gram kaas naar keuze (geraspt)
- 185 gram tonijn (uit blik, op water)
- 1 rode ui (fijngesnipperd)
- 200 gram champignons (in schijfjes)
- 1 groene paprika (in blokjes)
- 100 gram bladspinazie
- 1 el balsamicoazijn
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng het zelfrijzend bakmeel met 4 el olijfolie, een beetje zout en 175 ml water tot een deeg.
- Verdeel het mengsel over de bodem van een ingevette ovenschaal (circa 24 cm doorsnee).
- Verdeel de tomatenblokjes over het deeg. Bestrooi met de gedroogde Italiaanse kruiden.
- Verdeel de helft van de kaas eroverheen. Verdeel de tonijn, de rode uit, de champignons en de groene paprika eroverheen en bestrooi met de overige kaas.
- Bak de pizza circa 20 minuten in de oven tot hij gerezen is.
- Besprenkel de jonge bladspinazie met de overige olijfolie en de balsamicoazijn en serveer dit met de tonijnpanpizza.
Smakelijk eten!