contact@suzannebekkers.nl

Tonijnpanpizza

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 5 el olijfolie
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 50 gram kaas naar keuze (geraspt)
  • 185 gram tonijn (uit blik, op water)
  • 1 rode ui (fijngesnipperd)
  • 200 gram champignons (in schijfjes)
  • 1 groene paprika (in blokjes)
  • 100 gram bladspinazie
  • 1 el balsamicoazijn

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng het zelfrijzend bakmeel met 4 el olijfolie, een beetje zout en 175 ml water tot een deeg.
  • Verdeel het mengsel over de bodem van een ingevette ovenschaal (circa 24 cm doorsnee).
  • Verdeel de tomatenblokjes over het deeg. Bestrooi met de gedroogde Italiaanse kruiden.
  • Verdeel de helft van de kaas eroverheen. Verdeel de tonijn, de rode uit, de champignons en de groene paprika eroverheen en bestrooi met de overige kaas.
  • Bak de pizza circa 20 minuten in de oven tot hij gerezen is.
  • Besprenkel de jonge bladspinazie met de overige olijfolie en de balsamicoazijn en serveer dit met de tonijnpanpizza.

Smakelijk eten!