contact@suzannebekkers.nl

Kapsalon ‘gezond’

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 300 gram kipdijfilet
  • 2 tl al-andalus (Euroma Original spices Jonny Boer)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel sambal
  • 170 gram Griekse yoghurt (0% vet)
  • 100 gram 20+ kaas
  • 200 gram snoeptomaatjes
  • 1/2 komkommer
  • 75 gram veldsla

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
  2. Snijd de ongeschilde aardappelen in frieten van ca. 1 cm dik. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, schep om met de helft van de olijfolie en breng op smaak met zout. Rooster in het midden van de oven in 40 minuten goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
  3. Snijd ondertussen de kip in reepjes van een ½ cm. Snijd 4/5 van de knoflook fijn en meng samen met de kruiden en de rest van de olie door de kipreepjes. Laat 10 minuten staan.
  4. Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn en meng samen met de mayonaise en sambal door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kipreepjes in 10 min. op middelhoog vuur gaar. Rasp de kaas. Schep de friet in de ovenschalen om en verdeel de kipreepjes erover. Bestrooi met de kaas en laat 10 min. gratineren in de oven.
  5. Halveer ondertussen de tomaatjes. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in plakjes. Neem de schalen uit de oven en verdeel de veldsla, tomaatjes en komkommer erover. Besprenkel met de knoflooksaus. Lekker met extra sambal.

Smakelijk!