contact@suzannebekkers.nl

Hmmm guacamole! In een gevulde wrap, op geroosterd brood, als groentedip of als dip voor geroosterde tortilla’s is guacamole ontzettend lekker. En natuurlijk niet te vergeten bij een bak nacho’s (met een lekker drankje erbij). Kortom, je kan er alle kanten mee uit en alle kanten zijn heerlijk! Hieronder het recept voor een simpele en lekkere guacamole:

Guacamole

Ingrediënten:

  • 2 avocado’s
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje of rode ui
  • 1 rijpe tomaat
  • 1 scheutje citroensap (vers of uit een flesje)
  • 1/2 rode peper
  • Peper en zout
  • Eventueel verse koriander

Bereidingswijze:

  1. Snijd de avocado’s doormidden. Verwijder de pit en haal met een lepel al het vruchtvlees uit de schil.
  2. Snijd de knoflook, ui en tomaat en rode peper in kleine stukjes.
  3. Doe alle ingrediënten in een maatbeker, voeg het citroensap toe en pureer met de staafmixer. Proef en voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg eventueel gesneden koriander toe.