contact@suzannebekkers.nl

Nog een paar uurtjes volhouden en dan is het alweer weekend!!! Tijd om weer bij te komen van een drukke werkweek. Misschien heb je een druk weekend voor de boeg met allerlei plannen of ga je dit weekend lekker ontspannen en vooral niet te veel doen. Allebei heerlijk natuurlijk! Wat je plannen dit weekend ook zijn, je zou eigenlijk sowieso het maken (en vooral eten natuurlijk) van deze burgers even ergens in moet passen! Het recept van deze Italiaanse burgers is namelijk echt een aanrader, heel erg lekker!! Niet zomaar een saai broodje hamburger, maar een echte Italiaanse wereldburger. Veel smaakvoller als je het mij vraagt 🙂 Een perfecte maaltijd om vanavond het weekend mee in te luiden, maar natuurlijk ook ideaal als bodem voor een feestelijke zaterdagavond of lekker voor de televisie op een luie zondag!

 

Italiaanse kipburgers met salade

img_6242-003

Ingrediënten (voor 4 personen):

– 1 rode ui

– 500 gram kipgehakt

– 50 gram (volkoren) paneermeel

– 20 gram zongedroogde tomaten (uit een potje, uitgelekt en fijngesneden)

– 25 gram Parmezaanse kaas

– 2 teentjes knoflook (geperst)

– 45 gram verse basilicum

– 2 eetlepels olijfolie

– 4 Italiaanse bollen

– 400 gram kerstomaten

– 2 eetlepels rodewijnazijn

– 100 gram rucola

Bereidingswijze:

– Verwarm alvast de oven voor, zodat de Italiaanse bollen er zo meteen in kunnen.

– Snipper de helft van de rode ui. Snijd de andere helft in reepjes.

– Meng de fijngesnipperde ui, het kipgehakt, het paneermeel, de zongedroogde tomaten, de Parmezaanse kaas, de knoflook en 2 eetlepels verse basilicum (grof gehakt).

– Rol met vochtige handen 12 balletjes van het kipgehaktmengsel en druk ze me je handpalm plat.

– Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipburgers 12-15 minuten tot ze gaar zijn. Draai af en toe om.

– Leg de Italiaanse bollen in de voorverwarmde oven en verwarm deze circa 10 minuten.

– Maak ondertussen de salade door de kerstomaten (in stukjes), overige basilicum, rodewijnazijn, overige olijfolie en de overige rode ui en rucola in de kom te mengen.

– Serveer de kipburgers met een lekker Italiaans broodje en wat salade! Breng op smaak met wat zout en peper.

 

Smakelijk eten en een heeel fijn weekend 🙂