contact@suzannebekkers.nl

Fish and Chips… De naam alleen al maakt dat je denkt aan een hele vette en ongezonde maaltijd. Maar wel een hele lekkere! Hoe fijn is het dan om er tóch van te kunnen genieten, maar dan op een verantwoorde en gezonde manier. Je bent er misschien ietsje langer mee bezig, maar dan heb je ook wat! Een lekkere maaltijd om het weekend mee in te luiden. Enjoy your meal!

fish-chips

Healthy Fish & Chips

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 zoete aardappels
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 4 kabeljauwfilets
  • 100 gr bloem
  • 2 eieren
  • 100 gr panko (=broodkruim)
  • Tijm
  • Peper en zout

Sausje

  • 1,5 el halvanaise
  • 3 el Griekse yoghurt
  • Scheutje citroensap
  • Wat vers gehakte bieslook

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de zoete aardappel en verwijder oneffenheden (schillen hoeft niet)
  • Snijd de zoete aardappel in reepjes van ongeveer 0,5 cm dikte en hussel de kruiden door elkaar.
  • Spreid de frites vervolgens uit over een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze in ongeveer 25-30 minuten goudbruin in de oven
  • Meng ze af en toe even door elkaar, zodat alle zijdes krokant worden!

 

  • Terwijl de frites in de oven liggen meng je de bloem met wat peper en zout op een bord, klop de eieren los op een tweede bord en verdeel de panko over een derde bord.
  • Haal de kabeljauwfilet eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door de panko.
  • Leg de kabeljauwstukken vervolgens op een bakplaat en zet ze voor 12-15 minuten in de oven
  • Je kunt de frieten nu het beste onderin de oven zetten en de vis boven.

 

  • Terwijl de frites en de vis in de oven liggen kun je het sausje maken.
  • Meng de yoghurt, de halvanaise, wat peper, zout, bieslook en een scheutje citroensap door elkaar.
  • Serveer de fish and chips met de saus en een frisse salade!

 

Smakelijk eten!!