Wandel coaching

Dagelijks voldoende bewegen is niet altijd even makkelijk. Heb je een zittend beroep, dan haal je misschien lang niet altijd de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Vind jij het leuk om te wandelen of juist moeilijk de stap te zetten om naar buiten te gaan?

Naast de consulten in de praktijk, bied ik ook de mogelijkheid om al wandelend de afspraak in te vullen. Dit betekent dat we een deel van ons gesprek, of het gehele gesprek, buiten doorbrengen. Dit kan vanuit mijn praktijk zijn of in een nabij gelegen park/bos. De locaties hebben allemaal een prachtige omgeving! Deze consulten kunnen 30 of 60 minuten duren en voor of na het wandelen kan indien gewenst even gewogen worden.

Eén op één, net als bij een gewoon consult, maar dan lekker in de buitenlucht.

Een consult wandelend doen, heeft veel meer voordelen dan alleen het bewegen op zich:

  • Door de beweging en de frisse lucht geef je je hersenen rust en ruimte. Je kunt beter bij vastzittende gedachten. Op deze manier zet je letterlijk stappen in jouw proces.
  • Je kunt beter je gevoelens uiten, omdat je naast elkaar loopt in plaats van tegenover elkaar te zitten.
  • Vaak schermen we hoofd en lichaam van elkaar af. Door te wandelen ga je meer uit je hoofd naar je lichaam.
  • De buitenlucht en de natuur zorgen voor ontspanning
  • Je zintuigen worden positief geprikkeld door alles wat je ziet, ruikt, hoort en voelt.

In verband met de registratie, hulpvraag en het plan van aanpak vindt het intakegesprek wel altijd in de praktijk plaats.

De tarieven van een wandel consult wijken niet af van een regulier consult en bedragen €30,- per half uur.

Wandel coaching in groepsverband

Het is ook mogelijk om in groepsverband een wandeltocht te houden op een moment naar keuze. Een wandeling van 60 minuten bedraagt €15,- per persoon per keer.

In deze 60 minuten krijgt iedereen de mogelijkheid om vragen te stellen aan mij als coach en is er ook de mogelijkheid om ervaringen met elkaar te delen.

De volgende wandel coaching groep zal beginnen in de eerste week van februari 2020 en zal de hele maand iedere donderdagochtend plaatsvinden. Het tijdstip is in overleg met de deelnemers.