contact@suzannebekkers.nl

Minder eten door zelfbedrog?! Lees er alles over in deze nieuwe “Wie, Wat, Waar Woensdag”

portiegrootte

Eind vorige week stond er een heel interessant en vooral nuttig artikel in het FD. Een artikel waar je heel veel aan kan hebben als je graag wat minder zou willen eten om wat kilo’s af te vallen.. En dat zonder dat je het eigenlijk in de gaten hebt!

De Nederlandse voedingspsycholoog Koert van Ittersum deed een interessant experiment met betrekking tot portiegroottes. Een experiment waaruit blijkt dat hóe we eten ontzettend van belang is voor hoe véél we eten. Gedurende dit experiment werd een groep voedingsdeskundigen (!) eigenlijk goed voor de gek gehouden toen ze werden verrast met een ijsbuffet. De ene helft van de groep kreeg een klein schaaltje en de andere helft een groter schaaltje om het ijs in op te scheppen. Niet alleen namen alle personen met een groter schaaltje meer ijs, ook waren zij er achteraf van overtuigd dat ze veel minder hadden gegeten dan ze daadwerkelijk hadden gedaan. Het was dus echt niet bewust.

Kleiner servies gebruiken is dus echt een goede zet, dus zet al je kleine schaaltjes en borden vooraan in de kast. Maar dat niet alleen! Het is ook beter om een wit bord te nemen in plaats van een druk/kleurrijk bord en gebruik liever kleinere opscheplepels, maar kies daarentegen juist voor een grotere vork. Zit je gezellig lang te tafelen? Ruim dan niet te vaak alle restjes op tussendoor, maar laat deze staan. Ook dat zorgt ervoor dat je onbewust minder zal eten!

Benieuwd hoe en waarom deze tips echt werken? Lees deze en nog meer tips in het artikel via deze link.