contact@suzannebekkers.nl

Het is deze week hartweek! Dat houdt in dat er deze week door zo’n 50.000 collectanten weer volop gecollecteerd wordt. En dat is hard nodig, want iedere dag overlijden er ruim 100 (!!) mensen aan een hart- of vaatziekte. Vaak zonder duidelijke signalen vooraf. In deze collecteweek wordt geld opgehaald voor onderzoek om hart- en vaatziekten eerder te herkennen, want daar valt nog enorm veel winst te behalen.
Maar wist je dat jouw voedingspatroon ook een flinke invloed kan hebben op de conditie van jouw hart en vaten? Misschien valt daar ook al wel enorm veel winst te behalen! Denk aan het gebruiken van volkorenproducten, het vervangen van verzadigd vet door onverzadigd vet en het minderen met zout. Door middel van kleine aanpassingen heb jij al invloed op jouw bloeddruk en cholesterolgehalte. Denk niet alleen aan het verlagen van een verhoogd cholesterolgehalte, maar ook wanneer je géén klachten of afwijkende waarden hebt. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen!!
In onderstaand filmpje van het Voedingscentrum worden een aantal praktische voedingstips en -adviezen besproken waar jouw hart en vaten je dankbaar voor zullen zijn:

https://www.facebook.com/voedingscentrum/videos/10158438276420481/