contact@suzannebekkers.nl

“Nooit meer te veel pasta of rijst met het Eetmaatje!”

Sinds afgelopen maandag is in 200 supermarkten door heel Nederland GRATIS het Eetmaatje te verkrijgen. Het Eetmaatje is een maatbeker waarmee je eenvoudig een portie rijst, pasta of couscous afweegt. Omdat rijst of pasta nogal wat zwaarder wordt en flink uitzet tijdens het koken, blijft het een lastige klus om de juiste hoeveelheid te bereiden. Hierdoor kook je vaak te veel en wordt er óf een hoop weggegooid óf eigenlijk te veel gegeten, omdat je weggooien toch zonde vindt… Op het Eetmaatje staat precies aangegeven hoe veel van het onbereid product je nou moet koken om één portie te krijgen. Ideaal! Het gebruiken van een Eetmaatje is dus niet alleen ontzettend goed om voedselverspilling mee te voorkomen, ook voor de lijn is het heel handig!!

 

Eetmaatje

 

Hoe, wat en waarom?

Het Eetmaatje is ontwikkeld in opdracht van het Voedingscentrum om voedselverspilling terug te dringen. Er zijn al 1 miljoen van deze maatbekers verspreid en via 200 SSK-supermarkten worden nu nog eens 100.000 exemplaren verspreid. SSK-supermarkten zijn winkels met een ‘Super Supermarkt Keurmerk’. Dit is een keurmerk voor lokaal en maatschappelijk betrokken ondernemerschap.

Vanaf afgelopen maandag (1 mei) kun je gratis een Eetmaatje ophalen!! Je krijgt hem gratis bij de aankoop van pasta, rijst of couscous (zolang de voorraad strekt). Wil jij weten of er een SSK-supermarkt bij jou in de buurt is? Als dat niet zo is, niet getreurd! Het Eetmaatje is ook verkrijgbaar in de webshop van het Voedingscentrum.

Het Eetmaatje is ontzettend makkelijk te gebruiken. Er wordt niet gekeken naar gram, maar naar portie. Op het Eetmaatje staat geen ‘75 gram’ op maar ‘1 persoon’, zodat het makkelijker is om de juiste portiegrootte per persoon te koken. Bij rijst en pasta is het normaal gesproken nogal lastig om de juiste hoeveelheden in te schatten. Dat komt omdat rijst en pasta ruim 2 keer zo groot worden na het bereiden. Met het Eetmaatje kook je precies genoeg!

Door het Eetmaatje te gebruiken, kook je makkelijker de juiste hoeveelheden. Je houdt minder snel eten over en gooit daardoor minder snel eten weg. Daarmee voorkom je voedselverspilling, spaar je geld uit en eet je niet te veel. Kortom: het Eetmaatje gebruiken is goed voor je gezondheid, je portemonnee én het milieu!