contact@suzannebekkers.nl

EMB de bloedtest

Benieuwd wat jouw bloedwaarden -op een alternatieve manier bekeken- zeggen over jouw gezondheid?

Meten = weten

Heb je al langere tijd last van (vage) klachten en lukt het maar niet om te achterhalen wat hier de oorzaak van is? Heb je last van maag- en of darmklachten (de diagnose PDS gekregen?), hormonale klachten (zoals PMS, endometriose of PCOS), chronische vermoeidheid of herken je één of meerdere van de volgende klachten: slechte slaap, moe wakker worden, problemen met geheugen of concentratie, futloosheid, darmklachten of hormonale disbalans?

Dan kan de Energetische Morfologische Bloedtest (EMB) wellicht wat voor jou zijn. Deze alternatieve test brengt mogelijke oorzaken van deze klachten aan het licht. Met de test worden blokkades, tekorten en verstoringen in het lichaam ontdekt. Door de uitkomsten van deze test te analyseren en te koppelen aan jouw situatie, kan een persoonlijk (orthomoleculair) voedings- en suppletieadvies opgesteld worden en kan je effectief aan de slag met jouw gezondheid.

Bloedtesten in de reguliere zorg brengen natuurlijk al enorm veel aan het licht. De EMB test is dan ook een aanvulling hierop (géén vervanging hiervan). De resultaten kunnen niet één-op-één vergeleken worden, maar de test kan op een alternatieve manier nog zóveel meer informatie geven!

Wat meet een EMB test?

Er komen verschillende parameters naar voren, o.a.:

 • Darmverstoring (verstoorde darmbarrière of disbalans in darmflora)
 • Parasiet- en schimmelbelasting (vaak dé reden van darmklachten)
 • Adrenale Status (stress, bijnieren, cortisol, etc.)
 • B12-status (neemt jouw lichaam voldoende B12 op?)
 • Totale status vitaminen (o.a. vitamine D en vitamine C)
 • Totale status mineralen (zoals ijzer, magnesium, zink)
 • Spoorelementenpanel (zoals jodium, koper, etc.)
 • Virale belasting
 • Bacteriële belasting
 • Vetzuurbalans (eet jij voldoende omega-3-vetzuren?)
 • Hormonale balans (verhouding tussen de hormonen)

Aanmelding

Voorafgaand aan de test krijg je een vragenlijst thuisgestuurd, zodat we voorafgaand aan het intakegesprek al een beeld kunnen vormen van jouw klachten, wensen en hulpvraag. Zo kunnen we de tijd die we tijdens het gesprek hebben zo efficiënt mogelijk benutten.

Afname Bloedtest

Tijdens het intakeconsult wordt de vragenlijst volledig doorgenomen en met een handige (hele kleine) prikpen worden een aantal druppels bloed afgenomen uit de top van je vinger. Deze afname is snel gedaan en er is weinig bloed nodig. Je voelt er weinig van!

Adviesbespreking

Op basis van de bloeduitslag wordt een persoonlijk (voedings- en suppletie-)advies opgesteld. De bloedtest en dit advies worden doorgesproken tijdens het adviesgesprek, waar we 45 minuten de tijd voor uittrekken. Je ontvangt na het gesprek al deze informatie ook op de mail.

Vervolg

Ongeveer 6 weken na het adviesgesprek, hebben we nog een evaluatiemoment. Dit kan zowel telefonisch als op de praktijk zijn.

Hier bespreken we jouw voortgang, alle vragen waar je tegenaan gelopen bent en hoe nu verder.

EMB pakket

We bieden de bloedtest aan in een pakket van drie consulten

 

Pakket EMB test

 • Intake + bloedafname 
  Uitgebreid bespreken van de vragenlijsten, huidige situatie, persoonlijke hulpvraag, verwachtingen en eventueel al de eerste adviezen. 
 • Adviesgesprek (3 weken later)
  Bespreking van de uitslag van de bloedtest en doorspreken van jouw persoonlijke advies op het gebied van suppletie en voeding.
 • Evaluatie (6-8 weken later)
  Nabespreking van de voortgang, vragen en knelpunten + hoe nu verder?

Betaling: deels (€135,-) vergoeding mogelijk door de zorgverzekeraar (eigen risico van toepassing) + €180,- op factuur.

€315,-

Maak een afspraak